Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Gramocad Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Proiectare sisteme de desfumare
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Proiectare a sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti, cu exceptia celor de tip natural organizat, conform:

Normativ privind siguranta la foc a constructiilor, indicativ P 118-1999

Standardul SR CEN/TR 12101-5:2007 - Sisteme de control al fumului si gazelor fierbinti, partea a 5-a: Ghid de recomandari functionale si metode de calcul pentru sisteme de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti

Standardul SR EN 12101-6:2005 si amendamentul SR EN 12101-6:2005/AC:2007 - Sisteme pentru controlul fumului si gazelor fierbinti, partea a 6-a: Specificatii pentru sisteme cu presiune diferentiala - Kit-uri

Potrivit normativului de siguranta la foc a constructiilor Indicativ P 118-1999, desfumarea spatiilor este necesara in urmatoarele situatii:

2.3.46. : Evacuarea fumului in caz de incendiu laincaperile de depozitare a materialelor si substantelor combustibile cu suprafata mai mare de 36 mp in cladiri cu o alta destinatie este obligatorie si se asigura prin dispozitive cu deschiderea automata in caz de incendiu, avand aria libera de minimum 1% din suprafata pardoselii sau cu sisteme mecanice de desfumare, corespunzator alcatuite, distribuite si dimensionate.
2.6.32. : In constructii de gradul l, II si III  de rezistenta la foc, de regula, iluminatul numai cu lumina artificiala in casele de scari inchise, adica fara ferestre prin care sa se asigure desfumarea direct catre exterior,  se admite daca se asigura, in caz de incendiu, evacuarea fumului din casele de scari prin dispozitive automate si cu o comanda manuala, avand sectiunea de cel putin 5% din suprafata orizontala construita a acestora, dar minimum 1 m2 si se asigura functionarea in orice moment a unui sistem de iluminat artificial.
3.5.2. : incaperile tampon fara lumina naturalase prevad cu dispozitive de evacuarea a fumului reprezentand minim 5% din suprafata spatiului dar nu mai putin de 1mp, amplasat la partea superioara a incaperii sau prin sistem mecanic de evacuare a fumului prin punerea in suprapresiune.
3.5.4. din P118-1999: Asigurarea evacuarii fumului din atriumuriin caz de incendiu, este obligatorie. Acesta se realizeaza prin dispozitive cu deschidere automata, care sa asigure o suprafata libera de minimum 1 % din aria celui mai mare nivel al atriumului delimitat de pereti fara a se lua in considerare cel de la parter sau prin sistem de evacuare mecanica a fumului, corespunzator alcatuit si dimensionat. In ambele situatii, la partea inferioara a atriumurilor se asigura posibilitati de admisie a aerului. Actionarile automate ale dispozitivelor de evacuare a fumului vor fi dublate de comenzi manuale dispuse la nivelul acceselor din exterior in atrium si la serviciul de pompieri. Atunci cand se asigura supravegherea permanenta a atriumului, evacuarea fumului (desfumarea) se poate actiona numai manual.
Din Gura in Gura